Tuontiauton hankintakulut

Tuontiauton hankinnasta syntyy auton ostohinnan lisäksi tietysti myös kuluja, jotka vaihtelevat toimeksiannon laajuudesta ja työpitoisuudesta riippuen. Auto Saksasta saattaa löytyä suoraan toimiston lähietäisyydeltä, jolloin ei juuri tule lisäkuluja, mutta joskus sen oikean yksilön joutuu hakemaan Sveitsin tai Itävallan rajalta asti, jolloin tulee maan sisäisiä lisäkuluja jopa 500 euroa. Kun sovimme asiakkaan kanssa hänelle esitetyn auton hankinnasta, muodostuvat kulut ovat jo tiedossa. Asiakas pystyy helposti arvioimaan, onko ostos sille asetetun budjetin rajoissa.

Yleensä vakiopalkkio

Yleensä autot tuodaan Saksasta vakiopalkkiolla, jonka suuruus on
600 euroa + alv 24 %, yhteensä siis 744 euroa. Palkkioon sisältyvät etsintä- ja ostotöiden lisäksi muodollisuuksien hoitaminen niin, että asiakkaan ei itse tarvitse perehtyä byrokratiaan.

Auton hinta kuluineen veloitetaan asiakkaalta auton luovutushetkellä, kun asiakas on varmistanut, että auto on sovitun kaltainen.

Tapauskohtaiset palkkiot

Asuntovaunujen ja -autojen sekä moottoripyörien tuontikulut lasketaan ja neuvotellaan asiakkaan kanssa tapauskohtaisesti.

Tuontikulut yhteensä

Tavanomainen tuontiauton rahtikulu Pohjois-Saksasta Etelä-Suomeen on tällä hetkellä 1000 euroa. Omatoimimatkailija saattaa päästä hieman halvemmalla hakemalla autonsa itse toimistoltamme, mutta jos vähänkään joutuu laskemaan hintaa menetetylle työajalle, kannattaa tuontiauton antaa kulkeutua rahtina. Kun autoa haetaan Saksasta, pitää varautua kahden kokonaisen työpäivän käyttämiseen.

Omatoimihakijan pitää varautua seuraaviin kuluihin:

  • vientikilvet 100200 euroa lajista riippuen
  • lento Helsingistä Berliiniin 100–250 euroa
  • laivamatka Saksasta Helsinkiin alk. noin 350 euroa
  • polttoainetta 50 euroa.

Yleensä kulut ovat siis luokkaa:

  • rahti 1000 €
  • palkkio 744 €
    -------------------
    yht. 1 744 €